Terbaru di Rak Rinn: Sentuh buku utk baca review (klik next utk rak lama)

Shelfari: Book reviews on your book blog

Saturday, August 15, 2009

Novel Baru Jessy Mojuru & Annur Puteri


Novella Cinta
Penulis: Jessy Mojuru
Terbitan: Creative Enterprise
Cetakan pertama 2009


"Setiaku jua seteguh terumbu karang di lautan. Walaupun terbias ombak menggila aku tetap utuh di sana."


Terlalu lama diri ini menanti. Rawan hati tiada siapa yg peduli. Rajukku, senduku tak pernah kau mengerti. Perlukah kesetiaan ini dinoktahkan pada yg sudi, sedangkan sudah bertahun aku semai rasa itu, kubajai ia, kusirami dgn keikhlasan dan ketulusan hati. Walaupun kutahu daun-daunnya tetap berguguran seiring usia kita yg kian bercambah.


Dan jiwa kian gerhana, harapan hancur berderai pabila kau sah menjadi miliknya. Namun hati ini tetap di sini. Tidak tergugat walaupun seinci. Sesekali tiupan angin samudera cuba meranapkan sekeping hati yg utuh milikmu. Percayalah sayang rindu ini dan kesetiaanku tetap milikmu. Setiaku menanti!


RM36.90
sabah sarawak: Rm39.90
isbn: 9789838939249


Biarkan saja
Penulis: Annur Puteri
Terbitan Creative Enterprise SDn. Bhd
Cetakan Pertama 2009


"Tegarkah aku menjadi galang ganti tanpa kesudahan"


Hidup Alunie tidak pernah terlepas daripada menjadi bayang2 kepada darah dagingnya sendiri. Darah daging yg sudah terpisah jauh kemestraannya walaupun begitu dekat pertalian roh dan jasadnya. Sejauh mana pun dia berlari, bayang2 itu sentiasa mendekatinya.


Namun demi junjungan kasih yg tidak terhingga, kali ini dia rela. Rela dlm terpaksa. dlm tangis, dlm sendu dia tersenyum. Mengharungi hari-hari mendatang dgn luka2 yg terpendam. Siapa menduga di sebalik duka itu tersimpan seribu kebahagiaan, sungguhpun terpaksa mengharungi sejuta kepayahan.

RM28.90
sabah sarawak: RM31.90
isbn: 9780838939232

No comments:

Post a Comment