Terbaru di Rak Rinn: Sentuh buku utk baca review (klik next utk rak lama)

Shelfari: Book reviews on your book blog

Monday, July 25, 2011

Review 454: Diari Bonda 3 by Rohani Din


Terbitan Creative Enterprise Sdn. Bhd.
RM28.90
630 mukasurat

"Aku hanya ingin dihargai"

Diari ketiga ini merapatkan lagi pembaca2 yg mengikuti kisah Diari Bonda dan Diari bonda 2 dengan watak 'Anie' yang sudah mula membuka kisahnya pada zaman kanak2 dan zaman remajanya. Ada cabaran dan dugaan yang tersendiri di sepanjang menempunh zaman mudanya.

Anie masih lagi cuba sedaya upaya untuk memantapkan lagi keluarganya tanpa putus asa. Suaminya masih diburu rasa cemburu pada Anie yang sering pulang lewat untuk menambah pendapatan keluarga. Pandangan serong masyarakat sekeliling turut menambah duka di hati Anie. Ada kepuasan dan simpati yang menebal bila membaca cerita yang very close to reality seperti ini. Macam kisah benar je kan? Rasanya ni kisah
benar la.

Kali ni nampak beberapa kali Anie listed down some dates yang berkaitan dgn perkara yg sedang diceritakan terutama yang berkaitan dgn Sani dan suaminya.

dairiku penuh dengan events yg bos kena pegi ja.. hehe..

Sure fine whatever
Rinn

Sinopsis belakang buku:

Apakah dia sudah cukup dihargai sebagai seorang isteri, ibu dan insan?
Harga sebuah pengorbanan begitu pahit untuk ditelan... cuba diluah...
adakah yang sudi berkongsi? Kerana untuk merealisasikan impian, dia
tahu hatinya banyak terluka dan kecewa... Lalu padaNYA dia mengadu
resah yang entah bila akan berakhir.

No comments:

Post a Comment