Terbaru di Rak Rinn: Sentuh buku utk baca review (klik next utk rak lama)

Shelfari: Book reviews on your book blog

Friday, October 19, 2012

Buku 703: Min, Kopi & Zzzzz by Kamisah Majid

aku beli buku ni masa pesta buku selangor. lepas tu tak tau selit kat mana, tetiba jumpa, terus baca sbb ia comel dan nipis! :D

nipis kan?

 

butir2 penerbitan

196 muka surat sahaja!

sinopsis dan cover belakang buku.
favourite quote : M.I.N, bukankah bunyinya sahaja sangat comel lagi rupawan.
 
Min, Kopi & Zzzz
Penulis : Kamisah Majid
Terbitan JS Adiwarna
Editor: Nur Kamalia binti Ramlan
RM17.00
Sabah/Sarawak: RM19.00
196 mukasurat
 
Baca cara Min memperkenalkan nama dia pun dah buat kita tergelak :) Pengenalan begini memberi mood cerita kepada aku untuk terus membaca hingga ke akhir cerita. Kisah min yang terpaksa berpisah dari ibu bapanya untuk menempuh hidup dunia asrama. Walaupun menjadi target pengawas, Min tetap selamba. Dia tak da masalah menempuh perjalanan yang baru tapi ada satu masalah yang tak pernah dapat di atasinya, iaitu mengantuk dan tertidur. Bab tu dia memang jaguh.
 
So wujudlah misi untuk mencari alternatif agar kantuk dia dan kawan2 dapat dikurangkan tanpa mengubah menu makcik kantin yang sedap gila. So bermulalah kisah misi sulit Min dan Kopi Arabica 3 in 1. :)
 
I can read this over and over again anytime anywhere :) Bagus untuk bacaan budak2 sekolah juga sebagai hiburan. Those yang pernah duduk asrama mesti terusik nostalgia lama zaman tidur katil besi dua tingkat yang bergoyang goyang. :)
 
sure fine whatever
rinn
 
selamat membaca!

No comments:

Post a Comment