Terbaru di Rak Rinn: Sentuh buku utk baca review (klik next utk rak lama)

Shelfari: Book reviews on your book blog

Friday, July 6, 2012

Review 687: Cinta Perisa Dia by Lynn DayanaCinta Perisa Dia
Penulis: Lynn Dayana
Editor: Mazuen Yahaya
Terbitan : Alaf 21
533 muka surat


Kisahnya menarik dan terbyg ala2 pencarian gadis melayu ketika misi pencarian menantu idaman bonda di tv9. Kisah silam Ayumi dan kehadiran Lana menyuntik elemen thriller ke dalam kisah pencarian cinta yang menarik ini. Walaupun suntikan thriller itu hanya di hujung2 cerita, tetapi cukup mendebarkan sama seperti debaran menunggu keputusan Hadif Imran membuat pilihan.


8 calon yg shortlisted setiap sorg dari bckground yg berbeza, namun Hadif lebih tertarik kpd Ayumi yg penuh misteri namun gadis itu kelihatan seperti tidak mahu dirinya terpilih.


Ayumi adalah gadis misteri yg sentiasa berhati-hati kerana dia seorg pelarian. Tapi kenapa dia meletakkan diri di tengah2 spotlight dgn menghadirkan diri di set penggambaran mencari menantu bonda itu? Tarikan rumah anak yatim bonda itu terlalu menggamit jiwanya sehingga dia lupa kedudukannya. 

Ayumi seorg bijak, degil dan tegas. Terasa tindakan Ayumi kurang berhati-hati dalam keadaan dirinya dlm pelarian. Rancangan tv9 tu terlalu berprofil tinggi tambahan pula Hadif Imran adalah penyanyi popular yg kacak bergaya. Ayumi bakal menjadi buruan kisah silam yg cuba dijauhinya. Apa-apa pun, rancangan Mencari Menantu Bonda tu lah yang menjadikan kisah ini tambah menarik :)


sure fine whatever
Rinn


meRinnTis blurb/Sinopsis
Cinta itu mana boleh dipaksa. Ditolak, pasti jatuh. Dibuang, pasti sakit. Bagi Hadif Imran, cinta boleh ditangguh sehingga satu detik yang pasti. Dia sudah dewasa, biar dia yang menentukannya. Perisa vanila, coklat atau strawberi... itu haknya.

Bagi bonda, dia mahu menantu. Bonda impikan cinta berperisa iman, bersalut takwa dan dihiasi kasih sayang untuk anaknya. Hadif jadi risau bila bonda sudah naik angin! Bagaimana kalau yang dipilih bonda berwajah ratu, berlesung pipit, tetapi sengau? Atau pandai mengaji, mahir memasak, tetapi rongak giginya? Hadif buntu, bonda naik hantu! Cinta berperisa apa agaknya di akhir cerita?

Rancangan Mencari Menantu bonda rancangkan bersama TV9. Hadif resah dan kecut perut melihat calon menantu bonda. Ada yang terlebih manja, ada yang garang menggoda dan ada yang bahaya untuk dimiliki! Ketar di kaki dilindungi dengan senyuman. Bonda merencana, Hadif susun strategi. Namun kalau sudah cinta... jodoh datang juga tanpa dipaksa.

No comments:

Post a Comment