Terbaru di Rak Rinn: Sentuh buku utk baca review (klik next utk rak lama)

Shelfari: Book reviews on your book blog

Sunday, May 24, 2009

Novel Baru KarnaDya & Alaf 211. Yang Jauh by Wirmaya


Terbitan KarnaDya Solutions


Tahun 2009


"Yang dekat semakin menjauh...


Yang jauh semakin mendekati"


Sinopsis:
Benarkah Arman seorang kasanova? Benarkah dia seorang playboy? Banyak gadis pernah hadir dalam diari kehidupannya. Siapakah sebenarnya Arman?
Qamil bukan seorang pelarian cinta. Dia pernah dikecewakan dalam gelanggang cinta. Apakah punca kekecewaan itu?
Qais dan Prisca. Adakah hubungan mereka sama seperti Qais dan Laila Majnun?
Ada luka dalam dada atuk dan nenek di kampung. Ada kesal dalam diri Datuk Afwan. Ada kesan dalam diri Anuar dan Arfah. Ada sekepal tanah untuk Arshad di hujung kampung. Apakah yang telah terjadi?
Mona dan Eliza tiba-tiba datang. Husna Maria tiba-tiba muncul. Siapa yang telah membawa mereka ke dalam keluarga Datuk Afwan?
Anita pernah dekat di hati seseorang. Namun setelah usia hampir berlabuh di ufuk senja, takdir mengubah segalanya. Datin Safiah akur dengan suratan azali.
Yang Jauh bakal menyingkap kesemua persoalan ini. Siapakah sebenarnya yang jauh? Pada waktu-waktu tertentu, seolah-olah yang dekat sedang menjauh. Ada ketikanya yang jauh pula seakan ingin mendekati. Ada pertemuan. Ada penemuan. Banyak kehilangan. Banyak kematian.
Yang jauh…----------------

2. Cuma Dia by Norzailina Nordin

Terbitan alaf 21 Sdn. Bhd

Cetakn pertama: 2009


"Andainya perpisahan ini tanda kesetiaan
kurela sendirian dalam kebersamaan"

SINOPSISBertemu Iqbal merupakan perkara terindah dalam hidup Dalila. Lelaki itu terlalu sempurna di mata dan hatinya. Iqbal kacak, berkarisma dan mempunyai aura yang memikat. Tetapi ada sesuatu yang mencetus rasa curiga Dalila.


Siapa Iqbal sebenarnya? Jejaka itu terlalu perahsia.


Entah kenapa, Iqbal ke luar negara hilang tanpa khabar berita. Dalila tenggelam punca. Langkah jejaka itu tidak dapat dijejak. Sendirian dia mengekang kesedihan yang bertandang.


Dipertemukan dengan Hilman oleh si ayah ibarat air diminum terasa duri, nasi dimakan terasa sekam. Agenda tersirat seorang ayah dapat ditelah.


Rupa-rupanya, Hilman adalah anak kekasih lamanya. Namun, Dalila akur jika itu sudah suratan. Apatah lagi Hilman berperibadi mulia.


Lima hari sebelum sah menjadi suri hidup Hilman, Iqbal tiba-tiba muncul di depan mata! Dalila ingin meraung sekuat hati. Tapi dia tidak mampu mengubah keadaan. Dia serba salah.

No comments:

Post a Comment